Skip to content Skip to footer

Що потрібно зробити, що б знайти свою половинку?

Занадто часто нас влаштовують посередні відносини, які нас не задовольняють і яких в глибині душі ми не хочемо. Тільки навчившись любити себе, у нас є всі шанси зустріти свою половинку.

Чарльз Буковскі писав: «Бути з ким попало, аби не залишитися одному. Якщо я б хотів висловити нещастя словами, я б сказав саме так ».

Як не погодитися зі словами американського поета і письменника Чарльза Буковскі !? Начебто, у всесвіті є якесь – то заклинання, яке часом підштовхує нас до продовження відносин, які не задовольняють нас. З – за страху залишитися на самоті; страху бути неприйнятим суспільством, ми йдемо все далі і далі від такого бажаного нами щастя. Таким чином, задовольняючись малим, ми закриваємо собі дорогу до щастя в любові.

Є три основні причини, з – за яких ми залишаємося в стосунках, які не дають нам відчути себе щасливими:

  1. Час, який біжить, породжує невблаганний страх залишитися на самоті назавжди;
  2. Бажання відповідати моделям життя, прийнятими в суспільстві і страх осуду оточуючими;
  3. Низька самооцінка: «Я не заслуговую справжнього кохання».

Відносини, де ми не реалізовані, заважають нам розкрити свій потенціал, заважають нам розвиватися і рости, віддаляючи нас від того, що ми називаємо щастям. Якщо ми дійсно хочемо відчувати себе добре, особливо в любові, ми, перш за все, повинні слухати своє серце. Це найвірніший критерій, за яким важливо оцінювати свої відносини. Якщо нам у відносинах погано, ми не відчуваємо себе коханими, нам роблять боляче – це значить, що наша душа подає нам сигнали того, що ми або не з тією людиною, або самі робимо в стосунках що – то не так. Це завжди запрошення до змін і особистісного росту.

Тепер розглянемо ці страхи більш пильно.

Страх залишитися на самоті

Людина по своїй натурі істота соціальна і боїться залишитися на все життя на самоті. Йому також потрібно спілкування і компанія інших людей. Але для того, щоб бути щасливим в любовних відносинах і в дружбі, які його розвивають, йому необхідно навчитися бути щасливим на самоті. Часто буває так, що ми настільки боїмося залишитися одні, що створюємо відносини з першим-ліпшим кандидатом, який нами зацікавився. Ми починаємо будувати в розумі ілюзію, що ми знайшли, хто нас доповнює, хоча, якщо прислухатися до себе, то в глибині душі ми розуміємо, що це не так. Страх самотності може ховатися дуже глибоко, і потрібно заглянути всередину себе, можливо з психологом, щоб її виявити.

Страх осуду оточуючими

Все наше суспільство вважає, що доросла людина повинна бути в сім’ї. Якщо жінка, чи чоловік шлюбного віку вибирають жити одні, то це викликає осуд і нерозуміння в суспільстві, тому, можливо, той, хто живе один, може відчувати себе неповноцінним. Навіть для відпочинку та розваг, все заточене під пару. Жити для себе, розвивати себе як особистість, вважається егоїстичним. Але чи так це? Якщо поглянути на статистику розлучень, то я, як психолог, можу зробити висновок, що чоловік і жінка створюють пару, особливо не замислюючись над якостями особистості і характером партнера. Вони керуються закоханістю і бажанням, щоб хто – то ніс відповідальність за їх життя і вирішував їхні проблеми. Ті дефіцити, які є у самої людини, компенсують достоїнствами іншого партнера. Наприклад: незріла інфантильна жінка, яка не навчилася заробляти на себе гроші, чекає, що чоловік вирішить її фінансові проблеми і прибере нудьгу з її життя, так як вона не розвинула в собі власні інтереси і таланти, і партнер повинен її розважати. Вона може знайти партнера, який спочатку відносин буде робити це, і вона закриє очі на деякі його недоліки, які потім можуть перерости в серйозні проблеми у відносинах. Жінка не зможе піти і буде терпіти, тому, що звикла до певного рівня життя, а сама не вміє про себе подбати.

У суспільства може бути своя думка і свої вимоги, але це ваше життя і ви повинні жити її так, як хочеться саме вам, тому не варто створювати відносини, щоб тільки не бути однією, а розвинути спочатку себе і стати самодостатніми, щоб залучити відповідного партнера в своє життя.

Що потрібно зробити, що б знайти свою половинку?

Низька самооцінка

Про роль самооцінки в житті людини, про вплив на її якість, можна писати окрему статтю, так як це дуже і дуже важливо! Говорячи про самооцінку, я хочу зробити акцент саме на адекватну самооцінку. Вона не повинна бути ні завищена, ні занижена. Завищена самооцінка примушує відмітати всіх потенційних партнерів, жоден з них не здається гідним; і тоді є ризик, дійсно залишитися одному. Занижена самооцінка примушує занижувати планку у виборі партнера і терпіти, то, що не подобається в стосунках, щоб тільки не бути одному. Я завжди за адекватну самооцінку! Вона заснована на тому, що людина сприймає себе як індивідуальність. Він унікальний такий, яким він є; з його зовнішністю, почуттями, думками, вміннями і навичками, його індивідуальної «сигнатурою» в цьому світі. Під «сигнатурою», я розумію індивідуальне енергетичне звучання, яке притягне відповідного партнера в ваше життя. Варто просто бути відкритим і сприйнятливим до навколишньої дійсності, любити себе, розвивати себе, і тоді «наша людина» притягнеться в наше життя!

Психолог допоможе вам розкрити саме вашу індивідуальність, вашу «сигнатуру», допоможе опрацювати страхи, які вам заважають зустріти свою половинку.

каб. 414, вул. Соборна 11 (Колос)

м. Хмельницький, Україна, 29000

Тел: 096 277 94 88

Зроблено в Хмельницькому з ❤️ 2024.