Skip to content Skip to footer
каб. 414, вул. Соборна 11 (Колос), м.Хмельницький

Як я працюю з дітьми і підлітками

Батьки дітей молодшого шкільного віку звертаються до психолога тоді, коли у дітей страхи, фобії, погана успішність, роздратованість, проблеми у спілкуванні з однокласниками, буллінг і т.д. Такі ж причини звернення батьків дітей підліткового віку. Також у підлітків може бути негативна самооцінка, неприйняття свого тіла (дисморфобія) і само – пошкодження. Само – пошкодження – це порізи на тілі, часто на руках і ногах. Діти підліткового віку вдаються до само –  пошкодження, коли психологічні страждання нестерпні. Тілесний біль відволікає від інтенсивності страждань психологічного болю.

Роботу з дітьми та підлітками я починаю із знайомства з батькими і малюнкової діагностики, яка допомагає дізнатись в якому особистісно – психологічному стані підліток і як він себе почуває в сім,ї. Результати діагностики не завжди приємні для батьків, але я доношу її максимально тактовно батькам наодинці. Діагностика дуже інформативна, тому деякий дискомфорт того вартий. Я вважаю, що без тісної співпраці з батьками і без психокорекції дитячо – батьківських стосунків, я не досягну бажаного результату. 

Далі йде робота безпосередньо з дітьми. Для позбавлення страхів і фобій добре зарекомендувала себе словесна психотерапія, і арт – терапія. 

З підлітком в основному працюю над його самооцінкою і прийняттям свого тіла, яке міняється і підліток на ці зміни реагує страхом і неприйняттям. Також вчимося разом з підлітком формувати конструктивні стосунки з батьками, вчителями і друзями.

Кількість сесій від 5 – 10 і до досягнення результату.

каб. 414, вул. Соборна 11 (Колос)

м. Хмельницький, Україна, 29000

Тел: 096 277 94 88

Зроблено в Хмельницькому з ❤️ 2024.